Google Home.png
Google Assistant.png

Google Home med "Hi Google"

Googles system består av två delar, dels Google Home för att sätta upp ditt hem (dina hem) med rum, enheter och media men även Google assistant för att styra ditt hem med rösten. Google Home konfigureras från en app i din Smartphone medan Google assistant som sköter själva röststyrningen är inbyggd i Goggles "smarta" högtalare men den finns också som app till flera olika enheter som Smartphones eller TV-apparater för att styra Google Home. Tyvärr finns dock inte Google Assistant till Samsung TV men där finns istället en integration med Samsung Smartthings för att styra TV:n

Google Home har hundratals integrationer med andra leverantörer, ett antal som ständigt växer, i det leverantörsobundna Home Assistant som vi tidigare presenterat här finns integrationen som färdig betaltjänst men du kan också bygga ett eget projekt på Googles sidor, något som dock inte rekommenderas för nybörjaren.

homekit.jpg

Apples Homekit med "Hej Siri"

Apple har byggt in sitt Homekit i Iphones operativsystem IOS och har gott om integrationer med andra system. Allt går att styra med Apples röststyrning Siri, vill man använda Googles system går det bra genom att först anropa Siri och sedan Google, kanske lite omständigt dock.

Apple har jobbat hårt på integrationer mot andra system på marknaden och är riktigt användbart för att styra smarta hem.

Alexa.png

Amazon Homekit med "Hej Alexa"

Amazon bestämde sig för att bygga ett eget AI-system med röststyrning, dock är det inte speciellt framtaget för hemautomation utan något som man kallar personlig assistent. Man kan ställa frågor, sätta timers och få reda på vädret. Samma som de i tidigare nämnda dock saknar Amazon egna produkter för hemautomation. Integration till Alexa finns i flera andra system.

Wireless world
Wired switch
Wireless meeting
Boken svensk.png

Vi har skrivit en liten bok om nätet. Boken innehåller en enkel beskrivning av hur lokala nätverk och Internet är uppbyggda och fungerar. Den är främst avsedd som en introduktion för personer med ett tekniskt intresse som till exempel helpdeskpersonal som vill fördjupa sina kunskaper inom området.

Den är också till stor hjälp för  personer som har andra skäl av att förstå tekniken som exempelvis ledningsgrupper, ägare eller säljare. Även vanliga användare har stor nytta av förståelsen om Internet och dess infrastruktur som förmedlas tydligt och enkelt i boken.

En perfekt bok om du vill förstå vad som sker med det du skickar ut på nätverket och Internet samt hur det går till med de olika teknikerna. För att kunna tillgodogöra dig informationen behöver du i realiteten inga förkunskaper i ämnet.