Go.jpg

Cisco Meraki

Cisco i Silicon valley är en av de aldsta och största leverantörerna av produkter för nätverk. Det är ingen överdrift att säga att Cisco var dominerande under uppbyggnaden av Internet och är i viss mån fortfarande även om konkurrensen nu är större.

De har en bred portfölj med allt från operatörsutrustning till switchar, routrar och trådlös teknik för det lilla företaget eller hemmet. Vi har specialiserat oss på deras produkter för små företag.

 

Cisco förvärvade 2012  företaget Meraki och behöll varumärket för att marknadsföra den speciella trådlösa tekniken. Meraki finns idag i två utförande, dels för större nät - Cisco cloud managed - där utrustningen kontrolleras i "molnet" i en plattform som Cisco tillhandahåller men också en serie som är lägre prissatt och kallas Meraki Go. 

Meraki Go

Produktfamiljen Go behåller Merakis enkelhet och höga kvalitet men ger lite avkall på funktionalitet för att få ner priset till en nivå som passar hem och småföretag bättre. Den innehåller alla produkter som behövs för att sätta upp ett integrerat trådlöst nät med switchar för dina trådanslutna enheter och brandvägg för din säkerhet.

Systemet inkluderar inte den molnbaserade övervakningsplattformen vilket innbär att licenskostnaden försvinner. Hanteringen av utrustningar görs i en enkel app i din PC eller smartphone. 

Trådat

Wireless world
Wired switch
Wireless meeting
Boken svensk.png

Vi har skrivit en liten bok om nätet. Boken innehåller en enkel beskrivning av hur lokala nätverk och Internet är uppbyggda och fungerar. Den är främst avsedd som en introduktion för personer med ett tekniskt intresse som till exempel helpdeskpersonal som vill fördjupa sina kunskaper inom området.

Den är också till stor hjälp för  personer som har andra skäl av att förstå tekniken som exempelvis ledningsgrupper, ägare eller säljare. Även vanliga användare har stor nytta av förståelsen om Internet och dess infrastruktur som förmedlas tydligt och enkelt i boken.

En perfekt bok om du vill förstå vad som sker med det du skickar ut på nätverket och Internet samt hur det går till med de olika teknikerna. För att kunna tillgodogöra dig informationen behöver du i realiteten inga förkunskaper i ämnet.