Go.jpg

Cisco Meraki

Cisco i Silicon valley är en av de aldsta och största leverantörerna av produkter för nätverk. Det är ingen överdrift att säga att Cisco var dominerande under uppbyggnaden av Internet och är i viss mån fortfarande även om konkurrensen nu är större.

De har en bred portfölj med allt från operatörsutrustning till switchar, routrar och trådlös teknik för det lilla företaget eller hemmet. Vi har specialiserat oss på deras produkter för små företag.

 

Cisco förvärvade 2012  företaget Meraki och behöll varumärket för att marknadsföra den speciella trådlösa tekniken. Meraki finns idag i två utförande, dels för större nät - Cisco cloud managed - där utrustningen kontrolleras i "molnet" i en plattform som Cisco tillhandahåller men också en serie som är lägre prissatt och kallas Meraki Go. 

Meraki Go

Produktfamiljen Go behåller Merakis enkelhet och höga kvalitet men ger lite avkall på funktionalitet för att få ner priset till en nivå som passar hem och småföretag bättre. Den innehåller alla produkter som behövs för att sätta upp ett integrerat trådlöst nät med switchar för dina trådanslutna enheter och brandvägg för din säkerhet.

Systemet inkluderar inte den molnbaserade övervakningsplattformen vilket innbär att licenskostnaden försvinner. Hanteringen av utrustningar görs i en enkel app i din PC eller smartphone. 

Trådat