cisco-meraki-logo_edited_edited_edited.p

Cisco Meraki

Cisco i Silicon valley är en av de aldsta och största leverantörerna av produkter för nätverk. Det är ingen överdrift att säga att Cisco var dominerande under uppbyggnaden av Internet och är i viss mån fortfarande även om konkurrensen nu är större.

De har en bred portfölj med allt från operatörsutrustning till switchar, routrar och trådlös teknik för det lilla företaget eller hemmet. Vi har specialiserat oss på deras produkter för små företag.

 

Cisco förvärvade 2012  företaget Meraki och behöll varumärket för att marknadsföra den speciella trådlösa tekniken. Meraki finns idag i två utförande, dels för större nät - Cisco cloud managed - där utrustningen kontrolleras i "molnet" i en plattform som Cisco tillhandahåller men också en serie som är lägre prissatt och kallas Meraki Go. 

Cloud managed

Meraki Cloud managed bygger på att all utrustning registreras, konfigureras och övervakas i ett separat system som är åtkomligt på Internet i "molnet". Genom att du registrerar varje ny produkts serienummer till ditt nät kan produkten konfigureras automatiskt den dag den kopplas in vilket då kan göras av personal utan djupare kunskap om tekniken.

Du får under drift full kontroll av såväl trådlösa som trådade produkter genom ett enkelt gränsnitt eller individuellt utformade larm. Du kan även som tillval lägga till egna klienter. Systemet gör att ditt nät skalar upp till mycket stora sammanhängande volymer utan att det behövs byggas om.