cisco-meraki-logo_edited_edited_edited.p

Cisco Meraki

Cisco i Silicon valley är en av de aldsta och största leverantörerna av produkter för nätverk. Det är ingen överdrift att säga att Cisco var dominerande under uppbyggnaden av Internet och är i viss mån fortfarande även om konkurrensen nu är större.

De har en bred portfölj med allt från operatörsutrustning till switchar, routrar och trådlös teknik för det lilla företaget eller hemmet. Vi har specialiserat oss på deras produkter för små företag.

 

Cisco förvärvade 2012  företaget Meraki och behöll varumärket för att marknadsföra den speciella trådlösa tekniken. Meraki finns idag i två utförande, dels för större nät - Cisco cloud managed - där utrustningen kontrolleras i "molnet" i en plattform som Cisco tillhandahåller men också en serie som är lägre prissatt och kallas Meraki Go. 

Cloud managed

Meraki Cloud managed bygger på att all utrustning registreras, konfigureras och övervakas i ett separat system som är åtkomligt på Internet i "molnet". Genom att du registrerar varje ny produkts serienummer till ditt nät kan produkten konfigureras automatiskt den dag den kopplas in vilket då kan göras av personal utan djupare kunskap om tekniken.

Du får under drift full kontroll av såväl trådlösa som trådade produkter genom ett enkelt gränsnitt eller individuellt utformade larm. Du kan även som tillval lägga till egna klienter. Systemet gör att ditt nät skalar upp till mycket stora sammanhängande volymer utan att det behövs byggas om.

Wireless world
Wired switch
Wireless meeting
Boken svensk.png

Vi har skrivit en liten bok om nätet. Boken innehåller en enkel beskrivning av hur lokala nätverk och Internet är uppbyggda och fungerar. Den är främst avsedd som en introduktion för personer med ett tekniskt intresse som till exempel helpdeskpersonal som vill fördjupa sina kunskaper inom området.

Den är också till stor hjälp för  personer som har andra skäl av att förstå tekniken som exempelvis ledningsgrupper, ägare eller säljare. Även vanliga användare har stor nytta av förståelsen om Internet och dess infrastruktur som förmedlas tydligt och enkelt i boken.

En perfekt bok om du vill förstå vad som sker med det du skickar ut på nätverket och Internet samt hur det går till med de olika teknikerna. För att kunna tillgodogöra dig informationen behöver du i realiteten inga förkunskaper i ämnet.